top of page

Massage behandling- helkrop eller ryg, skuldre og arme.

Søger du velvære, en krop i balance, energi, forebyggelse

 eller behandling af forskellige lidelser og sportsskader, er Det tidsløse rum det rette sted.

Manuel behandling/akupressur/triggerpunktbehandling !

(kært barn har mange navne).

Manuel behandling er egentligt et udtryk for en behandling hvor behandlerens hænder bruges til, at genskabe normalfunktion og smertefrihed i kroppen/bevægeapparatet.

Det være sig hvor der er opstået øget spændinger i muskelvæv, senevæv, nedsat bevægelighed i led og fejlstillinger i led, spændte muskler efter mange års ensidigt gensidigt arbejde, og deraf smerter i bevægeapparatet, hovedpine, gigt, forstuvninger, piskesmæld, kold skulder, tennisalbue, museskader eller hold i ryg og/eller nakke m.m.

Teknikkerne der bruges, er blandt andet triggerpunktbehandling i muskler. Et triggerpunkt i en muskel, er et område i en muskel, hvor der er opstået en øget spænding, og der igennem udløsende smerte i selve musklen, eller i et typisk nært område til musklen, ved at behandleren holder et fast tryk i selve musklens triggerpunkt løsnes spændingerne effektivt, og skaber normal funktion og smertefrihed efterfølgende.

Du kan under behandling af triggerpunkter opleve det, som man kalder refereret smerter i et andet område end selve den muskel der behandles, et eksempel kunne være en muskel på bagsiden af skulderbladet, hvor man ved tryk i denne kan mærke en udstråling i armen, dette er blot en reaktion på at triggerpunktet er aktivt, dvs. der er en for høj muskelspænding i vævet i forhold til hvad der skal være. 

Triggerpunktsbehandling, er en uundværlig del af massagebehandling, og en yderst effektiv måde at løsne spændinger i muskler og sener, og den vej igennem at genskabe smertefrihed og normal funktion i kroppen igen.

I behandlingen indgår en let frigørelse der løsner for stivhed i tåled, fodled, ankler, knæled, hofte, lyske, skulderled, albueled, håndled, fingerled. Ved at bevæge leddene, styrkes de små sensorer som sidder i leddene og giver en bedre kommunikation til hjernen, samtidig ”smør” det leddene så de bliver mere smidige. Ved at styrke sensorerne i leddene kan du også undgå forskellige sportsskader da hjernen reagerer hurtigere på forskellige vridninger af leddene.

Ud over dysfunktioner i muskel- og senevæv, ses også ofte nedsat bevægelighed og fejlstillinger i ledende, feks. i rygsøjlen. Ved ledfrigørende mobiliseringsteknikker, øges bevægeligheden igen, og fejlstillinger rettes, så normalfunktion genskabes, og du den vej igennem opnår en bedring i dit egentlige problem. 

Behandlingen kan bruges af alle, både unge som ældre.   

Ved første massagebehandling har vi en grundig samtale om dine gener, for den vej at kunne tilrettelægge behandlingen og handlingsplanen for den videre behandling.

Sikkerheden prioriteres højt for dig. Hvis jeg skønner, at der skal andet sundhedsfagligt personale til at udrede dig, eksempelvis egen læge, henvises du dertil.

Eventuel ømhed efter en behandling vil kunne sammenlignes med, den samme følelse som efter sund motion.

Koncentration og tilstedeværelsen i massagen, giver ro til bevidstgørelse omkring kroppens og psykens sammenhæng.

Du skal medbringe 1 lagen eller et tæppe. Det skal kunne tåle at der evt. kommer lidt massageolie på.

Husk, det er vigtigt at drikke rigelig vand efter behandlingen- også når du kommer hjem, da vandet hjælper kroppen med at rense ud.

bottom of page